domingo, 31 de octubre de 2010

III SPOKEN WORD SANTA COLOMA. UNA CRÒNICA ENTUSIASTA!


Intentaré no embalar-me des de bon començament:

Dijous 28 d’octubre de 2010. Sala Miquelet del teatre municipal. Red927 organitza el III Spoken Word de la ciutat. Col·laboren l’Associació Colomenca de Literatura, l’editorial Paralelo Sur, i la taberna d’en Pir.

20 h. La cafeteria del Teatre està plena. Cerveses i pinxos. 20h20. Pedro Cano i Mateo Rello prenen un micròfon des d’una cantonada i reciten alguns dels seus poemes. Payaso Manchego -José Luis Cabeza-  condueix la vetllada amb una presencia escènica indiscutible. S’ho està passant bé, tot funciona. Tothom s’ho està passant molt bé.

20h30. Pujem a la sala. Les cerveses i els primers versos han fet el seu efecte. Tot l’aforament s’ha venut, 120 persones expectants. Lilo –Elisabet Fernández- i Payaso Manchego obren l’espectacle acompanyant-se d’un baixista, un dj que genera bases des d’un ordinador, i una projeccionista en directe. No tinc paraules per descriure el que estic veient –vivint!- durant el seu set. Quan cedeixen el torn al francés Sebouyan m’he rendit a la màgia del Spoken per a la resta dels meus dies. Irene La Sen & Xarro de las Calaveras, des de Mallorca, només fan que confirmar-m’ho.

21h30. Descans. Més cervesa i ganes de comentar la jugada. També hi ha gana, sort dels entrepans i les pizzes de primera. L’ambient és inmillorable. La qualitat de l’esdeveniment es traspúa per tot arreu. Sorpressa. Joia. Això no s’ha acabat. Necessito més. Tots necessitem més. Payaso Manchego ho sap i ens ho atorga. Pedro Cano torna a recitar des de la cantonada. La Pocha Catalana, RaKel Delgado, es desmarca amb una performance transgresora. Tanca aquest set Arantxa Oteo, des de Madrid.

22h30. Novament a la sala Miquelet. La portugessa Ana Reis i l’austriac Jimi Lend ataquen, primer l’una, després l’altre, finalment tots dos. La Bella i la Bèstia. Quin contrast de veus, de llengües i de presències!

Quan sortim al carrer tres quarts d’hora més tard, som conscients ques’ha escrit una pàgina d’or a la modesta –o no tant- història de la literatura a Santa Coloma. Hi haurà un abans i un després d’aquesta experiència.

Vull un IV Spoken sense haver d’esperar dos anys. Ens hi posarem!

1 comentario:

  1. Totalmente de acuerdo, fue una noche inolvidable. Enhorabuena a Jose Luis y a Eli.

    ResponderEliminar