domingo, 2 de octubre de 2011

La Estrella, novel·la i pel·lícula homònima ambientades a Santa Coloma de Gramenet



El barri de Les Oliveres i bona part de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet viuen una agitació excepcional des de fa uns dies. El motiu és el rodatge d'una pel·lícula d'un pressupost considerable -uns 2'5 milions d'euros- que es titula La Estrella. No és la primera pel·lícula important rodada a la ciutat -en recordarem Biutiful- però sí la primera ambientada realment a Santa Coloma.
L'origen de la proposta és una novel·la de l'escriptora colomenca Belén Carmona, qui mai no ha perdut l'estima pels carrers i les persones que van marcar la seva infantessa i joventut, fent-ne d'aquestes arrels un motor de la seva creació. Ara, les històries d'amor-desamor i de superació de La Estrella, una dona amb molt de talent i amb no gaire sort que decideix trencar amb la seva vida a ritme de rumba i gràcia flamenca, fan el salt a la gran pantalla de la mà del director colomenc Alberto Aranda i de la productora en què hi participa, A Contraluz Films. La financiació del film ha estat possible gràcies a la col·laboració de TV3 i TVE, a més de comptar amb d'altres subvencions i concessions per a l'adaptació del guió, etcètera. S'ha de reconéixer la tenacitat i l'esforç que han permés bastir un projecte tan ambiciós, capaç de comptar amb artistes tan coneguts com Íngrid Rubio o Carmen Machi, entre d'altres.
Alberto Aranda i Guillermo Cruz van donar-se a conéixer amb el memorable documental Mesquita no!, del 2005, amb el que s'acostaren al conflicte desfermat al barri de Singuerlin per l'obertura d'un local de culte musulmà. A Contraluz ha continuat fent camí alternant petites produccions amb la participació en coproduccions internacionals -Savage Grace, amb Julianne Moore, per exemple- i de mica en mica s'ha consolidat en el panorama de la indústria cinematògrafica a Catalunya.
Espero de tot cor que la pel·lícula sigui un éxit. L'Alberto i la Belén s'ho mereixen. També la Santa Coloma que tant s'estimen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario